Δράσεις για την "Παγκόσμια μέρα Κατά της Ενδοσχολικής Βίας"

Για την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, Παγκόσμια ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας, το Γυμνάσιο Ερέτριας έχει προγραμματίσει τις εξής δράσεις:

  1. για τη Γ ' Γυμνασίου προβολή της ταινίας  Ανάμεσα στους τοίχους, του Λοράν Καντέ από την Κινηματογραφική Ομάδα των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Ερέτριας (όπου γίνονται και οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας). Την ταινία θα προλογίσει μαθητής της ομάδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση συντονισμένη από την ομάδα και καθηγητές.
  2. για τη Β' Γυμνασίου προβολή της ταινίας 'Ίσως αύριο της Σουζάνε Μπίερ οργανωμένη από την Ομάδα Αγωγής Υγείας και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, κ. Υψηλάντη και κ. Καπαγιάννη.

Επίσης για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί για την Α' Γυμνασίου ξενάγηση των ομάδων Υιοθεσίας Μνημείων Αρχαίας Ερέτριας από τον αρχαιολόγο κ. Μπουκάρα. Οι μαθητές θα περιηγηθούν στα μνημεία με πανώ που έχουν φτιάξει στο μάθημα των Καλλιτεχνικών με συνθήματα κατά οποιασδήποτε μορφής βίας και υπέρ της φιλίας, της συνεργασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

 

Σημειολογικά σχόλια σχετικά με την ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους", από τον κ. Μαβόγλου Χρίστο.